BLOG: Angol nyelvtanulási tippek középhaladóknak

„Rád szinte csak úgy ragadnak a nyelvek.” – Bizony létezik olyan, hogy a nyelvtanulás szinte gyerekjáték, ha megtaláltuk hozzá a megfelelő módszereket. Alapvetően az idegen nyelv tanulása sohasem csak azon múlik, hogy ki milyen szintű nyelvérzékkel rendelkezik. Egy nyelv elsajátításához sok más egyéb készségre, sokkal inkább „jól felszerelt” mentális hozzáállásra van szükség. Ezek többek között a kitartás, szorgalom, és a gyakorlatiasság.

Segítségül azonban felsoroltunk pár nagyon hasznos nyelvtanulási tippet, hogy neked is könnyebben menjen az angol, vagy bármilyen más idegen nyelv megtanulása.

Az olvasás

Az olvasás talán az egyik leghasznosabb módszer a nyelvtanuláshoz. Miért is? Főként azért, mert rengeteg új szóra, kifejezésre és nyelvtani összefüggésre tehetsz szert. Mindezek mellett az olvasás alatt az agy átáll a célnyelvre, és magától értetődő lesz az adott nyelv struktúrája. Tulajdonképpen ennek célja, hogy elkerülhessük a magolást, hiszen a nyelvtanulás egyik legfontosabb része, hogy gyakorlatban teljesedjen ki.  Ami pedig az olvasmányokat illeti, olvashatunk bármilyen témában. A lényeg viszont, hogy olyan anyagokat keressünk, melyek főként – ha még kezdők vagyunk – könnyedén értelmezhetők legyenek. Tehát ne feltétlenül Shakespeare műveivel kezdjünk!

A Filmnézés, és a zenehallgatás

A „subtitle” bekapcsolása filmnézés, vagy zenehallgatás közben, szintén egy remek megoldást jelenthet az idegen nyelvek tanulásához. Ebben a módszerben viszont a legjobb, hogy fokozatosan felépítheted. Ha például egy filmet akkor látsz először, nézd meg magyarul, aztán pedig feliratosan, majd csak is kizárólag angol nyelven. Így emlékezni fogsz arra, hogy magyar nyelven miről szólt a film, vagy a zene és könnyedén megérted az összefüggéseket.

Kommunikálj olyanokkal, akik már teljesen elsajátították!

„A gyakorlat teszi a mestert” – főként akkor, ha találsz egy olyan partnert, aki remekül beszéli a nyelvet. Mindamellett, hogy fontos tudni minden szükséges nyelvtani szabályt, a gyakorlati használatban fedezhetjük fel  leginkább, hogy értjük-e azokat. Kérd meg egy barátodat, ismerősödet, vagy éppen a nyelviskolát, hogy segítsen neked beszélgetni az adott idegen nyelven. Ha pedig szeretsz utazni és van is rá lehetőséged, kommunikálj külföldiekkel! Meg fogsz lepődni mennyi mindent tanulhatsz még a nyelvről.

További BLOG bejegyzések