BLOG

BLOG

Érdekességek a nyelvek világából

Angol üzleti levél a digitális világban, avagy hogyan írjunk üzleti e-mailt?

angol üzleti levél , email

A hagyományos üzleti levél sokkal szabályosabb formát követel meg, mint modern megfelelője. Míg a papír alapú levél esetén elsősorban a fegyelmezettség a követelmény, addig a digitális forma esetén egyre inkább előtérbe kerül a hatékonyság.

“Angol üzleti levél a digitális világban, avagy hogyan írjunk üzleti e-mailt?” bővebben További BLOG bejegyzések

Ugyanolyan értékű-e az online nyelvtanulás mint a hagyományos tantermi nyelvoktatás?

online nyelvtanulás

A vállalati nyelvtanfolyamok, és nyelvi tréningek szervezése és lebonyolítása során szembesültünk azzal a problémával, amivel a világ nagy részének is meg kell küzdenie. A Covid-19 következményeként előtérbe került az online nyelvoktatás, mint alternatíva. A korlátozó intézkedések idején ugyanis nincs mindig lehetőség hagyományos tantermi nyelvoktatásra. 

“Ugyanolyan értékű-e az online nyelvtanulás mint a hagyományos tantermi nyelvoktatás?” bővebben További BLOG bejegyzések

Mik a legjobb angol idézetek, melyek az üzleti élethez kapcsolódnak?

üzleti angol idézetek borító

Ki ne szeretné az idézeteket? Egy rövid, tömör, frappáns vagy mély mondanivalójú idézet feldobhatja a napunkat, motiválhat minket az adott célunk elérésében vagy akadály leküzdésében… de akár egész életfilozófiánkat is meghatározhatja. Segítenek elmélyíteni a személyes és üzleti kapcsolatokat, ha pedig egy általad is ismert személy szavait idézi valaki, máris megvan a közös nevező. Vagy alap egy intelligens vitához, ha teljesen máshogy értelmezzük a mondanivalót. Az angol idézetek jól jönnek a céges kommunikáció, a meetingek során, vagy éppen akkor, amikor egy szép kövér feladaton kell átverekedned magad. Most nézzünk meg néhány híres angol idézetet és a magyar fordításukat!

“Mik a legjobb angol idézetek, melyek az üzleti élethez kapcsolódnak?” bővebben További BLOG bejegyzések

Tippek az angol beszédkészség fejlesztése kapcsán

beszéd

A beszédkészség talán a legfontosabb készség mind közül. Azért fejleszti a legjobban a nyelvtudást, mert a legtermészetesebb módja a kommunikációnak. Sokak számára a legnehezebb is, de ez embere válogatja. A beszédkészség elsajátítása sok gyakorlást és türelmet kíván. Eleinte a tanuló sokat fog gondolkozni egy-egy szón, később pedig azon, hogy hogyan kapcsolja össze a szavakat értelmes mondatokká. Aztán amikor értelmes mondatok hangzanak el, akkor zavarja, hogy nem tökéletes a hanghordozás és kiejtés. Véget nem érő gyakorlással azonban messzire juthatunk ennek a készségnek a tökéletesítésével. 

“Tippek az angol beszédkészség fejlesztése kapcsán” bővebben További BLOG bejegyzések

Az angol íráskészség fejlesztése

make it happen

Az angol íráskészség, a “writing skill” elsajátításához rögös út vezet. A magyar nyelvű tanuló hozzászokik a kiejtés szerinti írás elvéhez, az angolban azonban nem így van. Ne is hergelődjünk rajta sokat, minden nyelv más! Külföldi útjaim során láttam, hogy hogyan írnak az angol és amerikai gyerekek, felnőttek. Azóta nem aggódom a helyesírási készségeimet illetően.

“Az angol íráskészség fejlesztése” bővebben További BLOG bejegyzések

Kérje személyre szabott árajánlatunkat!