BLOG

Crazy English – angol tanulás kiabálva

angol tanulás crazy english módszerrel

A Crazy English elképzelése pár éve Li Yang kínai származású mérnök és angoltanár ötlete alapján született meg. Ennek a szokatlan tanítási módszernek az a lényege, hogy a tanulók random angol szavakat és kifejezéseket kiabálnak. Az együttes őrület azért fontos ebben a módszerben, mert a kínai tanulók általában nagyon szégyenlősek, visszafogottságuk a kultúrájuk hozadéka. Az angol tanulás után mégis hatalmas a kereslet az országban, hiszen az utóbbi években Kína egyre inkább nyit a külföldi piacok felé. Az üzleti angol mellett a turisztikai angol is elengedhetetlen, mert egyre több látogatót engednek be féltve őrzött országukba!

“Crazy English – angol tanulás kiabálva” bővebben

További BLOG bejegyzések

Az üzleti út

üzleti út

Az üzleti út többféle szempontból is különbözik egy nyaralástól, vagy rokonlátogatástól. A legnyilvánvalóbb különbség természetesen az utazás célja, amely megköveteli az üzleti nyelv bizonyos szintű ismeretét. Emellett azonban már az utazás szervezése során is találkozhatunk olyan szituációkkal, melyek valamelyest eltérnek a hétköznapokban megszokottaktól. Az üzleti út során nagyon fontos például a nyugodt környezet mind a repülőn, mind pedig a szálláshelyen, hiszen az itt eltöltött „üres” idő remek alkalmat kínál a találkozóra való felkészüléshez. Ezért az üzletemberek például a repülőn előnyben részesítik a tágasabb és csendesebb business classt, valamint a szállásfoglalásnál is magasabbra teszik a mércét a kiszolgálás, a környezet és a megközelíthetőség tekintetében, hogy felkészülten és kipihenten érkezhessenek a partneri találkozóra. A következő tíz kifejezés ízelítőt nyújt, hogy mitől üzleti egy utazás.

“Az üzleti út” bővebben

További BLOG bejegyzések

Ügyintézés angolul, tippek és hasznos kifejezések

ügyintézés angolul

Egyre inkább elfogadott dolog, hogy az ember külföldre költözik hosszabb-rövidebb időre nyelvet tanulni, szerencsét próbálni. A célország kiszemelése előtt tudni kell, milyen feltételekkel lehet az adott országba belépni. Az Unión belül például egy személyigazolvány is elegendő, távolabbi helyekre viszont gyakran vízum szükséges. Ezt gyakran az adott ország nagykövetségi portálján érhetünk el és az ottani szabályzatot követve kell folytatni az ügyintézést. Következő cikkünk témája az ügyintézés angolul: adunk néhány tippet, kiindulási pontot és a legfontosabb kifejezéseket is elmondjuk.

“Ügyintézés angolul, tippek és hasznos kifejezések” bővebben

További BLOG bejegyzések

Angol tanulás: kezdeti hibák

angol tanulás kezdeti hibái

Az idegennyelv tanulás nem könnyű feladat, azonban napjainkban egyre több eszköz és módszer áll rendelkezésre, hogy céljainkat elérjük. Az angol tanulás szempontjából pláne szerencsés időszakot élünk. Általános iskolától fogva kötelező legalább egy idegen nyelv tanulása, gimnáziumban, szakközépiskolában már kettőt kell tanulni. Egyre inkább követelménynek számít egy vagy két középfokú nyelvvizsga a felsőoktatásba készülőknek, a diplomát nyelvvizsga nélkül pedig meg sem lehet kapni. Munkahelyi nyomásra sokan felnőttként kezdik vagy újrakezdik tanulmányaikat. De vajon miért van mégis olyan kevés idegen nyelvet jól beszélő ember Magyarországon? Cikkünkben azzal foglalkozunk, hogy mik lehetnek azok a kezdeti hibák, amelyek miatt kudarcot él meg a tanuló.

“Angol tanulás: kezdeti hibák” bővebben

További BLOG bejegyzések

10 kifejezés angol nyelvű üzleti ebédhez

üzleti ebéd

Érthető, ha kicsit össze vagyunk zavarodva abban a tekintetben, hogy mégis milyen hangnemet üssünk meg egy üzleti partnerünkkel közösen elköltött étkezés alkalmával. A közeg egy tárgyalószobához képest ahhoz laza, hogy a merev angol üzleti nyelvezetet alkalmazzuk, ugyanakkor azért baráti hangvételt sem feltétlen vehetünk fel. Cikkünkben egy üzleti ebéd során jól használható kifejezéseket gyűjtöttünk össze.

“10 kifejezés angol nyelvű üzleti ebédhez” bővebben

További BLOG bejegyzések

Kérje személyre szabott árajánlatunkat!