BLOG

BLOG

Érdekességek a nyelvek világából

Mik a legjobb angol idézetek, melyek az üzleti élethez kapcsolódnak?

üzleti angol idézetek borító

Ki ne szeretné az idézeteket? Egy rövid, tömör, frappáns vagy mély mondanivalójú idézet feldobhatja a napunkat, motiválhat minket az adott célunk elérésében vagy akadály leküzdésében… de akár egész életfilozófiánkat is meghatározhatja. Segítenek elmélyíteni a személyes és üzleti kapcsolatokat, ha pedig egy általad is ismert személy szavait idézi valaki, máris megvan a közös nevező. Vagy alap egy intelligens vitához, ha teljesen máshogy értelmezzük a mondanivalót. Az angol idézetek jól jönnek a céges kommunikáció, a meetingek során, vagy éppen akkor, amikor egy szép kövér feladaton kell átverekedned magad. Most nézzünk meg néhány híres angol idézetet és a magyar fordításukat!

“Mik a legjobb angol idézetek, melyek az üzleti élethez kapcsolódnak?” bővebben További BLOG bejegyzések

Tippek az angol beszédkészség fejlesztése kapcsán

beszéd

A beszédkészség talán a legfontosabb készség mind közül. Azért fejleszti a legjobban a nyelvtudást, mert a legtermészetesebb módja a kommunikációnak. Sokak számára a legnehezebb is, de ez embere válogatja. A beszédkészség elsajátítása sok gyakorlást és türelmet kíván. Eleinte a tanuló sokat fog gondolkozni egy-egy szón, később pedig azon, hogy hogyan kapcsolja össze a szavakat értelmes mondatokká. Aztán amikor értelmes mondatok hangzanak el, akkor zavarja, hogy nem tökéletes a hanghordozás és kiejtés. Véget nem érő gyakorlással azonban messzire juthatunk ennek a készségnek a tökéletesítésével. 

“Tippek az angol beszédkészség fejlesztése kapcsán” bővebben További BLOG bejegyzések

Az angol íráskészség fejlesztése

make it happen

Az angol íráskészség, a “writing skill” elsajátításához rögös út vezet. A magyar nyelvű tanuló hozzászokik a kiejtés szerinti írás elvéhez, az angolban azonban nem így van. Ne is hergelődjünk rajta sokat, minden nyelv más! Külföldi útjaim során láttam, hogy hogyan írnak az angol és amerikai gyerekek, felnőttek. Azóta nem aggódom a helyesírási készségeimet illetően.

“Az angol íráskészség fejlesztése” bővebben További BLOG bejegyzések

Az angol szövegértés fejlesztése önerőből

reading skill

A megvilágosodott nyelvtanuló tisztában van vele, hogy amit a nyelvórán kap, az csak az alap. Ha fejlődni szeretne, akkor önerőből is hozzá kell tennie a fejlődés eléréséhez. Az angol szövegértés fejlesztésére rengeteg lehetőség kínálkozik; a feladat annyi, hogy találjuk meg a hozzánk legközelebbi módszert.

“Az angol szövegértés fejlesztése önerőből” bővebben További BLOG bejegyzések

Angol alapszavak gyűjteménye – Mi az az Oxford 3000?

learn

Tanulmányaimra visszatekintve emlékszem, amikor az egyik tanárom azt mondta, hogy 2000 szóból álló angol szókincs már elegendő ahhoz, hogy jól el lehessen boldogulni a világban. Már akkor elgondolkoztam azon, hogy melyek lehetnek ezek a kifejezések. Nemrégiben belebotlottam az angol alapszavakat tartalmazó Oxford 3000 szószedetbe, aminek letölthető verziói is elérhetőek online.

“Angol alapszavak gyűjteménye – Mi az az Oxford 3000?” bővebben További BLOG bejegyzések

Tippek az angol hallásértés fejlesztéséhez

listening skill

A listening skill, azaz az angol hallásértés a négy alap készség egyike, és talán a legfontosabb. Angol nyelvtanulás során mégis sokszor a nehezen elsajátítható készséggé válhat, ha nem gyakoroljuk eleget. Hiszen alapesetben a nyelvtanár is magyar, és nem anyanyelvi szinten illetve nem anyanyelvi akcentussal beszél.  Az iskolapadban megannyiszor életszerűtlen példákkal találhattuk szemben magunkat, míg az angol nyelvű (amerikai-brit-kanadai-ausztrál) filmekben egy teljesen más világgal szembesülhet a tanuló. A filmekben inkább a valóságos nyelvhasználatot érzékeljük. Szerencsénkre az online világ polgáraiként számtalan egyéb lehetőség is rendelkezésünkre áll, hogy fejlesszük magunkat. A cikkből megtudhatod, hogy hogyan tréningezheted saját magad!

“Tippek az angol hallásértés fejlesztéséhez” bővebben

További BLOG bejegyzések

Crazy English – angol tanulás kiabálva

angol tanulás crazy english módszerrel

A Crazy English elképzelése pár éve Li Yang kínai származású mérnök és angoltanár ötlete alapján született meg. Ennek a szokatlan tanítási módszernek az a lényege, hogy a tanulók random angol szavakat és kifejezéseket kiabálnak. Az együttes őrület azért fontos ebben a módszerben, mert a kínai tanulók általában nagyon szégyenlősek, visszafogottságuk a kultúrájuk hozadéka. Az angol tanulás után mégis hatalmas a kereslet az országban, hiszen az utóbbi években Kína egyre inkább nyit a külföldi piacok felé. Az üzleti angol mellett a turisztikai angol is elengedhetetlen, mert egyre több látogatót engednek be féltve őrzött országukba!

“Crazy English – angol tanulás kiabálva” bővebben

További BLOG bejegyzések

Az üzleti út

üzleti út

Az üzleti út többféle szempontból is különbözik egy nyaralástól, vagy rokonlátogatástól. A legnyilvánvalóbb különbség természetesen az utazás célja, amely megköveteli az üzleti nyelv bizonyos szintű ismeretét. Emellett azonban már az utazás szervezése során is találkozhatunk olyan szituációkkal, melyek valamelyest eltérnek a hétköznapokban megszokottaktól. Az üzleti út során nagyon fontos például a nyugodt környezet mind a repülőn, mind pedig a szálláshelyen, hiszen az itt eltöltött „üres” idő remek alkalmat kínál a találkozóra való felkészüléshez. Ezért az üzletemberek például a repülőn előnyben részesítik a tágasabb és csendesebb business classt, valamint a szállásfoglalásnál is magasabbra teszik a mércét a kiszolgálás, a környezet és a megközelíthetőség tekintetében, hogy felkészülten és kipihenten érkezhessenek a partneri találkozóra. A következő tíz kifejezés ízelítőt nyújt, hogy mitől üzleti egy utazás.

“Az üzleti út” bővebben

További BLOG bejegyzések

Ügyintézés angolul, tippek és hasznos kifejezések

ügyintézés angolul

Egyre inkább elfogadott dolog, hogy az ember külföldre költözik hosszabb-rövidebb időre nyelvet tanulni, szerencsét próbálni. A célország kiszemelése előtt tudni kell, milyen feltételekkel lehet az adott országba belépni. Az Unión belül például egy személyigazolvány is elegendő, távolabbi helyekre viszont gyakran vízum szükséges. Ezt gyakran az adott ország nagykövetségi portálján érhetünk el és az ottani szabályzatot követve kell folytatni az ügyintézést. Következő cikkünk témája az ügyintézés angolul: adunk néhány tippet, kiindulási pontot és a legfontosabb kifejezéseket is elmondjuk.

“Ügyintézés angolul, tippek és hasznos kifejezések” bővebben

További BLOG bejegyzések

Kérje személyre szabott árajánlatunkat!