beszédcentrikus üzleti nyelvtanfolyam

BLOG: Miért jobb egy beszédcentrikus üzleti nyelvtanfolyam?

Az üzleti nyelv az idegennyelv egy speciális része, amely tematikus szókinccsel és sajátos kifejezésmóddal, nyelvtani formákkal rendelkezik. Tárgyalások és szerződéskötések, prezentációk, ügyintézés és állásinterjúk során nélkülözhetetlen eszköz, amely segítségével gördülékenyebbé, hatékonyabbá válik a kommunikáció.

Milyen egy üzleti nyelvtanfolyam?

Az ajánlatkérést követően egyeztetjük az ügyféllel az igényeket és elvárásokat, majd összeállítjuk az árajánlatot és megkötjük a szerződést.

A kezdeti szakaszt egy ingyenes, egyéni szintfelmérést követi, amelyet több formában végezhet el:

  • írásbeli módon: online vagy papíron
  • személyesen, ilyenkor mi megyünk a céghez
  • telefonon

Ez segít abban, hogy össze tudjuk állítani a személyre szabott tananyagot. Az ügyfél igényeinek megfelelően nem csupán egy általános üzleti tréninget tervezünk meg, hanem azt kiegészítjük cég-, illetve felhasználási kör által igényelt specifikus bővítésekkel is (például tárgyalástechnikai elemekkel). A személyre szabott tananyagon túl elkészül a haladási ütemterv és a tervezett időbeosztás is.

Két héten belül indulnak is a kurzusok, amelyek során törekszünk a rugalmasságra. A cégek leginkább helyi képzéseket igényelnek tőlünk, de választhatja a saját képzőhelyünket is, illetve e-learning tanfolyamokat is biztosítunk ügyfelenink részére. Képzéseink beszédcentrikusak, céljuk az, hogy kézzelfogható, a hétköznapok során jól alkalmazható tudást biztosítsanak a tanuláshoz. Kihelyezett tanáraink színes és változatos tananyagokat állítanak össze, amelyek csak a releváns témaköröket, nyelvtani tudnivalókat és szókincset tartalmazzák a hatékonyság növelése érdekében.

Cégünk blended learning képzéseket is nyújt, amely kombinálja az e-learninget és a hagyományos, személyes oktatási formát. A tanuló önállóan dolgozza fel az anyag egy részét, ezt követően pedig egy konzultáció során egyeztet a tanárral.

Miért jó a beszédcentrikus üzleti nyelvtanfolyam?

Biztosan került már Ön is a középiskolában olyan szituációba, amikor csak ült kukán a nyelvórán, mert nem értette az aktuális anyagot és ez felbosszantotta, demoralizálta a további haladás kapcsán. Egy beszédközpontú nyelvórán ilyesmi nem történhet meg, hiszen hamar fény derül a hiányosságra, bizonytalanságokra, amelyeket a tanár és csoporttársai segítségével magabiztosan háríthat el. A beszéd során a tanuló valóban rákényszerül a tanultak effektív használatára, hiszen szóban gyorsabban, életszerűen kell reagálnia, ellentétben a klasszikus módszerrel, ahol a megszerzett tudást nehéz a hétköznapi szituációkba integrálni.

A tanulók gyakran bizonytalanná, félénkké válnak, ha meg kell szólalniuk az adott idegen nyelven. Tartanak attól, hogy céltáblává válnak még teljesen ki nem alakult tudásuk vagy rossz kiejtésük miatt, pedig aggodalomra semmi okuk! A tanulási folyamat során természetesek a hibák, amelyeket a beszéd folyamatos használatával gyorsan és hatékonyan tanulnak meg elkerülni. Ez egy rekurzív folyamat: a tanulás során tanulási eszközként kell használni az idegen nyelvet, amelyet elsajátítani kívánunk.

A beszélgetések, szituációs és szerepjátékos gyakorlatok segítségével a tanulók nem csupán az elvi alapokat kapják meg, hanem egy gyakorlatias, hétköznapok során hatékonyan és magabiztosan alkalmazható tudást szereznek meg. A képzés során tanáraink újságcikkeket, hanganyagokat és egyéb kapcsolódó multimédia termékeket is felhasználnak a cél elérése érdekében. A hatékonyság javítása érdekében kis csoportokra osztjuk tanulóinkat.

Miért válasszon minket?

Az elmúlt húsz évben rengeteg elégedett ügyfél számára biztosítottunk nyelvi képzést. Törekszünk a rugalmasságra és az ügyfelek igényeinek kielégítésére, mindezt úgy, hogy a válogatott tanárgárdával és korszerű ismeretekből, módszerekből felépülő nyelvtanfolyamokat állítunk össze. Legyen szó tradicionális képzésekről, e-learningről, blended learningről vagy magánórákról, a célunk az, hogy effektíven használható tudást biztosítsunk a minket választó ügyfelek, cégek számára.

A kép forrása: [link]

További BLOG bejegyzések