üzleti nyelvtanfolyam

BLOG: Milyen a jó üzleti nyelvtanár?

A megfelelő kvalifikáció alapvető elvárás, azonban önmagában még messze nem elég, hogy valaki jó üzleti nyelvtanár legyen.

Emlékszik még a zsúfolt osztálytermekre, a bonyolult anyag vagy a számonkérés miatt feszengő és ideges diákokra, illetve a kevés gyakorlatot biztosító, nehezen alkalmazható iskolai tananyagokra? Képzéseink során arra törekszünk, hogy az összes ilyen negatív nyelvoktatásos klisét elkerüljük és specifikusan összeállított, gyakorlati használatra tervezett tudásanyagunkat élvezetes és változatos módszerek segítségével adjuk át tanulóinknak. Ennek alapvető tényezője a megfelelő tanár kiválasztása.

Milyen a jó nyelvtanár?

Mielőtt rátérnénk az üzleti nyelvi specifikációkra, beszéljünk egy pár szót általánosságban arról, hogy mely tulajdonságok tesznek kiemelkedővé egy nyelvtanárt!

A nyelvtanári diploma megléte egy alapvető dolog, viszont a személyre szabott tananyag hatékony átadásához még messze nem elegendő. Nyelvtanfolyamaink mindig beszédközpontúak, mivel ezzel tudjuk elérni azt, hogy a tanulók a lehető leghatékonyabban és legmagabiztosabban tanulják meg a választott idegennyelv üzleti vagy szakmai részét, ehhez pedig az kell, hogy a tanár is eszerint gondolkodjon.

A megfelelő tankönyvek kiválasztása, az ügyfél számára leginkább releváns témák, nyelvtani struktúrák és szókincs összeállítása, a haladási ütem és időbeosztás meghatározása és a képzés levezénylése során is mindig ezt a beszédközpontúságot kell szem előtt tartaniuk. Nem csupán az a kötelességük, hogy leadják az anyagot, hanem ki kell alakítaniuk a tanulókban azt a nyelvi logikát és magabiztosságot, amely az átadott tudás megfelelő használatához szükséges.

Tanulóink a képzés során rengeteg beszélgetésre, szituációs és szerepjátékos gyakorlatra számíthatnak, továbbá arra is, hogy a választott témákhoz kapcsolódó modern médianyagokat is fel kell majd dolgozniuk. Ezek lehetnek aktuális újságcikkek, tévériportok, internetes forrásból származó tartalmak is.

Képzéseinket gyakran anyanyelvű tanárok bonyolítják le, akik természetesen az adott szakmai körben is járatosak.

Az üzleti nyelvtanár

Az üzleti vagy szakmai nyelv oktatásához azonban a legtöbb esetben nem elég egyszerűen jó nyelvtanásrnak lenni, hanem járatosnak kell lenni az adott területen. Gondoljon csak bele, hétköznapi ismeretekkel egy orvosi vagy jogi szaknyelven íródott írás még magyar nyelven sem értelmezhető!

Ennek megfelelően olyan munkatársakat alkalmazunk, akik nem csupán jó nyelvtanárok, hanem rendelkeznek a megfelelő szakmai jártassággal is a képzés lebonyolításához.

A kommunikáció-orientált, kis csoportos nyelvoktatás során a tanárnak elegendő ideje jut arra, hogy foglalkozzon az egyes tanulókkal és felépítse a tudás használatához szükséges szilárd alapokat. A megfelelő hangulat kialakítása színes, tartalmas órákat eredményez, ezért mindig törekedniük a változatosság fenntartására.

Mi történik akkor, ha Ön nem elégedett az adott nyelvtanárral? Garantáljuk az azonnali tanárcserét!

Miért döntsön az Inside Word mellett?

Az elmúlt húsz évben lebonyolított képzések során rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, amelyeket aztán aktívan felhasználtunk a nyelvtanfolyamok kialakítása során. Kiváló szakmai és kommunikációs készségekkel rendelkező, rugalmas tanárokat alkalmazunk.

Célunk, hogy a beszédközpontú órák tudásban gazdagok, változatosak és jó hangulatúak legyenek, amelyek hozzájárul a leadott anyagok megfelelő elsajátításához.

További BLOG bejegyzések