Online nyelvoktatás

Online nyelvoktatás

Fejleszd nyelvtudásod online! Eddig nem volt időd a nyelvtanulásra? Most itt a lehetőség! Tanulj otthon, vagy a munkahelyeden Skype-on, Zoom-on, Teams-en, vagy nyelvoktató szoftver segítségével! Kombinálhatod is a kettőt!

E-learning avagy Blended learning

Blended learning-nek, azaz vegyes oktatásnak nevezzük a hagyományos oktatási formák és az online tanulási technikák (e-learning) együttes alkalmazását, illetve az elektronikus oktatási módszerek használatát a hagyományos (face to face) tantermi keretek között. Ez a kombinált oktatási forma alkalmat teremthet arra, hogy az oktatás során hatékonyan ötvözzük mindkét változat előnyeit. A tananyagot a tanuló egyénileg dolgozza fel, a tanár alkalmankénti konzultáció során ellenőrzi a tanulási folyamatot.

Fontosnak tartjuk a tanár jelenlétét, útmutatását a nyelvtanulásban. A tanuló ugyanolyan intenzíven részt vesz a tanulási folyamatban, a tanár jelenléte viszont nem olyan mértékű, mint a teljesen hagyományos kurzusok esetében.

A jelenléti órák anyaga az otthon elvégzett tananyagra épül, viszont itt a beszéd fejlesztése az elsődleges cél. Az otthoni feladat nem az eddig megszokott “házi feladat”, hiszen a tananyag interaktív, a feladatok nagy részénél a javítás automatikus, a hallgató azonnal visszacsatolást kap a teljesítményéről.

1. Konzultációs órák

A blended learning kurzusok 50% – ban konzultációs órákból állnak, ahol a tanár elsődleges feladata az útmutatás a nyelvtanuláshoz. A konzultáció hagyományos vagy skype-on keresztüli órák formájában zajlik.

1.1 Hagyományos órák

A hagyományos nyelvórán értjük azokat az órákat, amikor a tanár és a diák személyesen találkozik és a tanóra keretében zajlik a tanulás, az oktatás.

1.2 Skype-on, Zoom-on, Teams-en keresztüli (live-online) nyelvoktatás

A online nyelvóra vs. hagyományos oktatás:

Az online nyelvóra ugyanúgy, előre megbeszélt időpontokban zajlik, mint amikor a diák magántanárhoz jár, csak az interneten keresztül, mikrofon és fülhallgató segítségével kommunikálnak egymással.

Mit tud a Skype, a Zoom, vagy a Teams:

 • lehet beszélni a segítségével
 • szövegeket írni a kommunikációs ablakba, amelyek a beszélgetés lezárultával is visszakereshetők
 • linkeket is lehet küldeni.

A live-online oktatás előnyei:

 • Rugalmas, egyéni tempót biztosít,
 • Bármikor elkezdhető, nem kell tanfolyamkezdéshez igazodni,
 • Olcsóbb, mint a hagyományos tanóra, mert az óradíj nem tartalmazza az utazás költségeit,
 • A házi feladatok ellenőrzése elsősorban szóban vagy email-en elküldött feladatmegoldások formájában történhet;
 • Minden anyag később visszakereshető.
 • Adott hanganyag, szintén visszakereshető később.

2. Online feladatmegoldás

Az Inside Word nyelvoktató Központ A MacMillan English Campus online nyelvoktató programját használja,  amely több száz általános és üzleti angol feladatot tartalmaz, és amelynek segítségével a tanulók időkorlátok nélkül fejleszthetik nyelvtudásukat.

Előnye, hogy egy kipróbált rendszerről van szó, a tananyagot már több százezer ember vette használatba, nem béta változatot adunk a megrendelőnek. Minden tanfolyam egyénileg testre szabható a rendszerben, amit az Inside Word speciálisan képzett oktatói végeznek el minden esetben. A tananyaggal töltött idő és a feladatok elvégzése folyamatosan nyomon követhető. A rendszer statisztikája mutatja a feladatok megoldásának sikerességét, az elvégzett feladatok arányát a megadott feladatokból és azok sikerességét. A blended learning rendszerben oktató tanáraink speciális felkészítést kapnak és folyamatos továbbképzésben részesülnek.

Kinek ajánljuk?

 • Azoknak, akiknek nincs elég idejük rendszeresen nyelvórára járni
 • Akik egyes nyelvi készségeiket nagyobb hangsúllyal kívánják fejleszteni
 • Akik még több időt szeretnének gyakorlásra szánni

Miért hasznos az Online nyelvtanulás? 

 • Megszűnik az időkorlát.
  A nap bármely szakában elvégezhetők a feladatok. Az online gyakorlatok kiválóan kiegészítik a hagyományos nyelvórákat.
 • A csoport tagjainak haladási üteme eltérő lehet.
  Az online feladatokkal azokat a területeket erősíthetjük, amelyeke a hallgatónak egyénileg szüksége van, legyen az nyelvtan, hallás utáni megértés vagy éppen a kiejtés.
 • Ha csökken a képzésre fordítható költségkeret…
  Amennyiben a hagyományos órákat online órákkal kombináljuk, lényegesen kevesebb pénzt kell a dolgozók nyelvi képzésére fordítani.
 • Teljes kép a munkatársak nyelvi fejlődéséről
  A MacMillan English Campus online feladatmegoldásai során pontosan nyomon követhető a munkatársak nyelvi fejlődése
 • Ha a dolgozók nagyon elfoglaltak……
  A Blended learning ideális választás abban az esetben, ha a munkatársakat nehéz kiemelni a munkaidőből vagy munkaidő után sem érnek rá egy azonos időpontban arra, hogy nyelvórára járjanak. A hagyományos nyelvórák egy részét kiváltja az online feladatmegoldás.

Hátrányai:

Az online feladatmegoldás nem helyettesíthető a hagyományos nyelvórákkal, mert egyes készségek (pl. beszédkészség) hatékony fejlesztésére csak ott nyílik lehetőség. A gyors fejlődés érdekében fontos a nyelvórákon való részvétel.

A tananyag sokszínűsége:

 • Több mint 400 nyelvtani gyakorlat magyarázatokkal
 • Több ezer feladat szókincsbővítéshez és hallás utáni megértéshez
 • Üzleti nyelvre épülő feladatok, videók
 • Újságcikkek
 • Játékok
 • Intonációjavító feladatok
 • Nyelvvizsga-felkészítő gyakorlatok
 • Videók
 • Online szótár

A rendszer használata:

A MacMillan nyelvoktató rendszerének használata egyszerű, amelynek igénybevételéhez nem szükséges külön programot telepíteni.

A feladatok egy internetes oldalon keresztül belépő kóddal érhetők el, így bárhol és bármikor be lehet lépni a rendszerbe.

Szükséges eszközök: számítógép, hangszóró (mikrofon), valamint szélessávú internet.

Hogyan történik a nyelvtanulás?

A tanár kijelöli a tanuló számára legmegfelelőbb feladatokat. Természetesen a tanulónak van lehetősége arra, hogy ezeken kívül is megoldjon saját maga által választott gyakorlatokat.

A tanár kijelöli a tanuló számára legmegfelelőbb feladatokat. Természetesen a tanulónak van lehetősége arra, hogy ezeken kívül is megoldjon saját maga által választott gyakorlatokat.

Az elvégzett feladatokat a program automatikusan kijavítja és a felhasználó azonnali visszajelzést kap az eredményről. Az eredményeket rögzíti a rendszer és ezáltal a tanuló és a tanár is megfelelő képet kap a haladási ütemről. Nyelviskolánk megfelelő időközönként összefoglalót készít a tanulók eredményeiről, amelyet továbbít az őket foglalkoztató cégnek.

SZINTFELMÉRŐ TESZTEK