üzleti angol idézetek borító

BLOG: Mik a legjobb angol idézetek, melyek az üzleti élethez kapcsolódnak?

Ki ne szeretné az idézeteket? Egy rövid, tömör, frappáns vagy mély mondanivalójú idézet feldobhatja a napunkat, motiválhat minket az adott célunk elérésében vagy akadály leküzdésében… de akár egész életfilozófiánkat is meghatározhatja. Segítenek elmélyíteni a személyes és üzleti kapcsolatokat, ha pedig egy általad is ismert személy szavait idézi valaki, máris megvan a közös nevező. Vagy alap egy intelligens vitához, ha teljesen máshogy értelmezzük a mondanivalót. Az angol idézetek jól jönnek a céges kommunikáció, a meetingek során, vagy éppen akkor, amikor egy szép kövér feladaton kell átverekedned magad. Most nézzünk meg néhány híres angol idézetet és a magyar fordításukat!

Walt Disney

If you can dream it, you can do it! – Ha képes vagy megálmodni, meg is tudod tenni!

Az elmúlt évtizedek bebizonyították, hogy Walt Disney annyira jól tudott álmodni, hogy később emberek tízezrei vitték tovább, amit elképzelt. Nem is csoda, hogy a gyerekektől kezdve mindenki ismeri és szereti a nevét. Animátorból producer lett, majd egy komplett médiabirodalmat épített ki úgy, hogy eredetileg félénk, visszahúzódó, saját képességeiben kétkedő személyiség volt.

Wall Street – Tőzsdecápák

“ Money never sleeps.”- A pénz sosem alszik

A klasszikus film népszerű idézete 1987-ből.

A mondat Michael Douglas karakterétől, egy lelketlen üzletembertől hangzik el egy hajnali időpontban. A filmet Oliver Stone rendezte, és a Wall Streeten végbemenő machinációkról szól, az eseményeket pedig egy kezdő bróker szemszögéből láthatjuk, akit Charlie Sheen alakított. Sok szuveníren megtalálhatjuk ezt az idézetet, de nem csak azért fontos, mert jól hangzik, hanem mondanivalója miatt is.

Henry Ford

“A business that makes nothing but money is a poor business” – Az üzlet, ami csak pénzt termel, csak silány üzlet.

A jó üzlet mindenki számára nyereség, személyi szinten és társadalmi szinten egyaránt. A T-model atyja nagy tervet valósított meg, neve és öröksége a történelem része. Forradalmasította a sorozatgyártást, az autóipart, illetve a dolgozók helyzetének javításában is jelentős szerepet játszott. Ehhez pedig nem elég jó üzletembernek lenni, kiváló elmére is szükség van!

Ford karrierje során számos más, hasznos és tartalmas angol idézet is született:

“Quality means doing it right when no one is looking.”- A minőség abban ismerszik meg, hogy akkor is jól csinálja a dolgát, amikor senki sem látja.

“Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently.” – A hiba csupán egy lehetőség az újrakezdésre, csak ezúttal sokkal okosabban!

Mahátma Gandhi

A személyes kedvenc angol idézetem, amit valaha hallottam, Mahátma Gandhi szájából hangzott el! Gandhi India szabadsága és az erőszak megszüntetésére tette fel az életét.

Számos mendemonda kering arról a pillanatról, hogy milyen körülmények között hangzott el világmegváltó üzenete. Az egyik az, hogy a vasútállomáson a tömegben egy újságíró kiabálva megkérdezte, hogy mit üzen az embereknek? Gandhinak a sok tanítástól elment a hangja, de egy darab papírt és egy ceruzát vett elő, majd a papírt felmutatta a riporternek, amin ez állt:

“My life is my message.”- Az életem az üzenetem.

Szerintem ebben minden benne van!

További üzleti témájú angol idézetek érhetők el ezen a linken keresztül.

Végszó

Röviden, tömören és legalább pillanatokra beégve okoz extatikus élményeket egy-egy jól eltalált idézet. Örömünket csak az tudja fokozni, ha egy olyan ismert embertől származik, akit mi is be tudunk azonosítani! Aztán a későbbiekben az is felemelő érzés, ha el is tudjuk sütni őket valamilyen közegben. Esetünkben az üzleti angol közeg a nyerő. Néhány számunkra közel álló citátum kimondásával mintegy felragyog briliáns elmék minden szikrája a hallgatóság előtt! Főleg, ha spontán jönnek. Mindenki tudja, hogy a jól megválasztott idézetek megidézése rendkívüli visszhangra találhat. Tanít, nyugtat és felemel! Kell ennél több egy hosszas üzleti megbeszélésen? Persze, ha még vicces is!

További BLOG bejegyzések