üzleti nyelvtanfolyam

BLOG: Hogyan épül fel egy átlagos üzleti nyelvtanfolyam?

Az Inside Word nyelviskola egyik alapelve a rugalmasság, amellyel igazodunk ügyfeleink változatos igényeihez. Következő cikkünkben egy átlagos szakmai vagy üzleti nyelvtanfolyam egyes lépéseit mutatjuk be.

Ajánlatkérés

Az ajánlatkérés során mi pontosítjuk az Ön által írt igényeket. Egy általános és egy üzleti vagy szakmai nyelvtanfolyam elsősorban a feldolgozott szókincs, nyelvtani struktúrák és témakörök jellegében tér el; míg egy általános tanfolyamon általában a hétköznapi életvezetés legtöbb témáját érintik, addig egy szakmai/üzleti kurzuson specifikus kifejezések, ismeretek és szituációk kerülnek a középpontba.

Egyéni igényei között szerepelhetnek kibővített tárgyalástechnikai és idegennyelvű ügyviteli ismeretek, vagy akár prezentációs tudnivalók is: igényei alapján mi összeállítjuk a lehető legjobb tanfolyamot.

Az ajánlat elkészítése

Ajánlatunkban a tanfolyam tervezete, illetve a költségek szerepelnek.

Szerződéskötés

A hivatalos szabályoknak megfelelő szerződésünkkel megegyezünk a képzés kivitelezése és a vállalat garanciák kapcsán.

Nyelvi szintfelmérés

Ingyenes felmérésünk során megismerkedünk leendő tanulóink már meglévő ismeretanyagának fejlettségéről, amely aztán befolyásolja az összeállítandó anyag mennyiségét, komplexitását és a hozzá kapcsolódó ütemtervet is. A nyelvi szintfelmérés lehetőségei:

  • telefonon
  • személyesen elmegyünk a céghez
  • írásbeli formában, online vagy papíron

Személyre szabott tanulmányi javaslatot készítünk

Az Ön igényei, a nyelvi szintfelmérés és az általános irányelvek alapján összeállítunk egy testreszabott tudásanyagot, amely releváns és aktuális ismeretek biztosít a tanulók számára.

A tanulmányi javaslat részét képezi a haladási ütemterv és az időbeosztás tervezete is, amely során igazodunk Önhöz: vállalunk helyi képzéseket, rendelkezünk saját oktatóteremmel, de e-learning, Skype alapú vagy önálló anyagfeldolgozásból és konzultációs órákból álló blended learning módszereket is alkalmazunk.

A szakmai és üzleti nyelvtanfolyam lebonyolítása

A kurzusok a szerződéskötéstől két héten belül időtartamon belül megkezdődnek.

Nyelvtanfolyamaink kommunikáció-központúak, azaz túlnyomórészt beszéd és szituáció/szerepjáték alapú módszerekre alapulnak. A tanulók beszéltetésével és a különböző szituációk feldolgozásával a releváns tananyagot természetes jellegű helyzeteken keresztül ismerik meg és sajátítják el, ennek köszönhetően pedig a hétköznapok során is eredményesen alkalmazhatják őket.

A kurzusainkat gyakran anyanyelvi tanárok tartják, akik járatosak az Ön által igényelt témakörök szakmai hátterében is. Amennyiben nem elégedett a tanárral, azonnali tanárcserét biztosítunk.

Számonkérés, kiértékelés, visszajelzés

Minden ötven óra után, és/vagy a tanfolyam végén a tanár zárótesztet irat a tanulókkal, amellyel Ön visszajelzést kaphat a tanulók ismeretanyagának alakulásáról, illetve a kurzus hatékonyságáról.

A kép forrása: [link]

További BLOG bejegyzések