online angol nyelvtanfolyam

BLOG: Milyen valójában egy online angol nyelvtanfolyam?

Az Inside Word Nyelvoktató Központ elsősorban céges nyelvoktatással és tréningekkel foglalkozik, azonban a fő csapásirány a céges nyelvoktatás. A koronavírus miatti szigorítások azonban, mint sok más területen is,  új kihívásokkal szembesített bennünket.

Az átmeneti korlátozási időszakok alatt a folyamatban lévő, egyébként jellemzően személyes képzések lehetetlenné váltak. Megoldást pedig az online nyelvoktatás nyújtott.

Kissé meglepve tapasztaltuk azonban, hogy ezek az online képzések közel ugyanolyan jó eredményeket produkálnak, mint a hagyományos formáik. 

Ugyan kicsit másképpen működik a számonkérés, és másfajta kommunikációt igényelnek a Skype, Zoom, Teams szoftverek előtt ülő hallgatók. Azonban egy megfelelően képzett, valóban jó tanárnak ez nem jelent akadályt.

Mi pedig csak jó tanárokat alkalmazunk, hiszen nem mindegy, főleg egy vállalati képzés során, hogy milyen minőségű tudást vagyunk képesek átadni.

Miért az angol?

Nyelviskolánk az angol nyelvtanfolyamok mellett foglalkozik francia, német, olasz, spanyol, orosz, holland, svéd, sőt kínai nyelvoktatással is. Mégis az angol nyelv az egyik legelterjedtebb, a világ 3. legbeszéltebb nyelve, mellyel csak a  spanyol vetekszik, viszont a céges világban mégis inkább az angol a fontosabb.

Milyen egy online angol nyelvtanfolyam?

Szögezzük le az elején: a személyes jelenlétet igénylő oktatásnál jobb nem létezik. Ilyenkor ugyanis a hallgató minden egyes megnyilvánulására azonnal tudunk reagálni, könnyebben észrevehetők azok a hibák, amelyek egy monitoron keresztül nem jönnek át.

Azonban a tanár és a hallgatók közel ugyanolyan kapcsolatban tudnak lenni egymással a képernyőn, mint a személyes oktatás során, mert ugyanúgy látják és hallják egymást. A pármunka, vagy a csoportban dolgozás szintén megvalósítható.

Ugyanakkor vannak kifejezett előnyei is egy online nyelvi képzésnek, hiszen a képernyő megosztása révén, illetve a digitális kapcsolat segítségével sokkal precízebb prezentációkat, anyagokat tudunk megosztani. 

Egy céges angol nyelvtanfolyam annyiban eltér a hétköznapi képzésektől, hogy a hallgatók, tehát a cég munkatársai egyéb feladataik mellett tanulnak nyelvet. 

Ez megnehezíti a házi feladatok, otthoni tanulás hatékonyságát, pedig ez nagyon is fontos eleme a nyelvtanulásnak. Nem elegendő egy kiváló nyelvtanár, ha nem gyakoroljuk az órán hallottakat. 

Ennek ellenére egy céges nyelvoktatás során arra kell törekednünk, hogy már a nyelvórán minél nagyobb használható nyelvtudást szerezhessenek a hallgatók – akár online, akár nem.

Összességében elmondhatjuk, hogy egy online angol nyelvtanfolyam nagyon jól tud működni. Vannak ugyan hátrányai, de előnyei is a személyes kontaktuson alapuló oktatással szemben. Ne legyen hát akadály megkeresni iskolánkat, hiszen készséggel segítünk a céges nyelvtanfolyam megszervezésében és lebonyolításában.

További BLOG bejegyzések